Domaine la Pétaude

Vier de vakantie op Domaine la Pétaude gelegen in Département l'Allier

Geschikt voor een familie, bevriende koppels en iedereen die van rust en ruimte houdt. Voor liefhebbers van wandelen, fietsen, vissen, locale markten, cultuur en kastelen.

Deze fermette (1968) vormt samen met de oorspronkelijke boerderij (1804), het bakhuis, een cave, en de stal met het land er omheen; Domaine La Pétaude. Er zijn wel buren, maar die wonen op zekere afstand. Rust, en 100% privacy is dan ook gegarandeerd.

Domaine La Pétaude ligt als een eiland in het groen. Je kunt zeker spreken van een idyllische en romantische setting. De eerste bewoner was een Corsicaan, meegekomen met Napoleon. Die geschiedenis hebben we voor ons en de gasten opgeschreven

De oude boerderij ligt aan het oprijpad met aan de achterzijde, en op de foto te zien,

de voormalige paardenstal ( écurie) en een overkapping.

Onder de overkapping is het goed zitten. Ook 's avonds is het er gezellig. De grote wilg werd de woonplaats van huisuil Juul. Hij, zij, zag alles en paste op iedere bewoner. Juul is jammer genoeg inmiddels overleden.

(januari 2019) Maar, we hebben een nieuw koppel uilen gespot. Misschien kiezen ook zij de wilg als domicilie. De façade van de écurie is gerestaureerd. De voor- en zijkant van de boerderij iw opnieuw gestuct. (in 2016) Door de ligging van de oude boerderij, met de nieuwe fermette erachter, ontstaat een binnenplaats, waar je alle ruimte hebt.

Een duidelijke foto van het toegangshek, en het oprijdpad. Links staat het bakhuis,

Hier werd vroeger het voer voor de beesten gekookt, in een grote ketel. Er bevindt

zich ook een broodoven in het bakhuis, die kunnen we nu inzetten om pizza's te

bakken. Het huis heeft een zolder(tje) en een kelder(tje). Helaas, de sleutel hiervan

is nergens te vinden. Er is een sleutelmaker bij geweest. Geen enkele sleutel past.