Domaine la Pétaude

Vier de vakantie op Domaine la Pétaude gelegen in Département l'Allier

Via de serre en de voordeur kom je in de gang terecht. De ruime badkamer met separaat toilet links, en aan het einde van de gang ligt de slaapkamer. Deze is in Engels landelijke stijl ingericht. Dus slaapkamer mét badkamer op de begane grond. Aan de andere kant van de gang bevindt zich de séjour. Frans voor woonkeuken, de centrale plaats in het huis. Hier wordt gekookt, gebakken, gebraden, en veel gepraat. Er staat een grote boerentafel, die éénmaal uitgetrokken plaats biedt aan wel 8 tot 10 personen. Een open haard zorgt voor de warmte. Er is een praktische keukeninrichting. 4 - pits gastoestel, een oven, een aanrecht met dubbele spoelbak, een middelgrote koelkast met vriesgedeelte en een magnetron. Verder, potten, pannen, waterkoker, koffiezetapparaat en dubbel servies goed. Alles zoveel mogelijk in één kleur. De salon ernaast is door ons gebombardeerd tot televisieruimte. De Tour - en Voetbal liefhebbers hebben zodoende het rijk alleen. Oh ja, er is ook centrale verwarming.

In de slaapkamer op de begane grond staat een box-spring 160 x 200 cm met een speciaal voor La Pétaude aangeschafte koudschuim topper. Gegarandeerd goed slapen. De kussens zijn nieuw. De topper en de kussens zijn voorzien van protectie-slopen.

Een ouderwetse bedombouw hebben we omgetoverd tot nachtkastjes. Inmiddels zijn er nieuwe lampen voor partner en partner aangebracht. Er is voldoende bergruimte in de muurkasten. De kamer biedt ruimte aan een bij te plaatsen kinderbed.

Via de salon en de bibliotheek of werkkamer kom je buiten op het terras. Je kunt dus doorlopen in het huis, van voor naar achteren. In de salon gaat een trap naar de etage. Daar is een ruime 24 m2 slaapkamer in vintage stijl. 

Voorzieningen in het huis: Centrale verwarming met radiatoren in ieder vertrek. Luiken voor de vensters. De luiken hebben drie functies.

Bescherming, zonprotectie en anti-insect. Stenen vloeren met granol en/of Bourgondische tomettes. Op de verdieping ligt linoleum. Dak en muurisolatie. Slaapkamers hebben de Nederlandse touch. Voor de ramen hangen vitrages en gordijnen. Alle bedden zijn voorzien van protectielaken en -slopen voor de kussens. Deze worden in het seizoen regelmatig vervangen. Bedden zijn verder uitgerust met een dekbed, en voor frisse nachten, een extra deken. Babybed, kinderstoel en badje. Er is een ventilator. Een haarfòhn. Een HD televisie met DVD recorder en enige DVD's. Gezelschapsspelen voor buiten en binnen. Enige kinderspelletjes. Welvoorziene bibliotheek met voor elk wat wils en wetenschappelijke boeken. Peuterbed (type Play&Sleep), ook een kinderledikant, kinderstoel en babybad. Op advies van Gites de France hebben wij het atelier, met alle gereedschappen daarin, afgesloten. Hier staat ook het olievat met centrale verwarmingsketel. Het bakhuis, en de kleine cave zijn eveneens gesloten, maar gaan ná de renovatie weer open. 

Werkzaamheden/renovatie geschiedt gedurende de wintermaanden.