Domaine la Pétaude

Vier de vakantie op Domaine la Pétaude gelegen in Département l'Allier

Bleu blanc blond

Amont, Marcel (Anthologie de la chanson Francaise 1960)

Welkom op de website van Domaine La Pétaude. Kijk gerust even rond.

Wist je dat de Auvergne in de "Top 10" van nely Planet 2015 werd vermeld

als "Must have seen."

Foto: Vakantiehuis Domaine La Pétaude, Paray-le-Frésil, Allier, Auvergne.

Huis geschikt voor 5 personen

Lay-out: serre, gang, badkamer, toilet, 2 grote slaapkamers, woonkeuken, salon, bibliotheek, schuur, tuin 2000 m2

Onze woning is jullie verblijf voor een heerlijk ontspannen vakantie, midden in de natuur, in het noorden van de Auvergne; de Allier.

De Allier ligt 800 kilometer van Utrecht. Voor ons 965 kilometer want wij wonen en werken in Friesland.

Het huis ligt in buurtschap Peigneux bij Paray-le-Frésil. In een kromming van een doodlopende privéweg.

3 km van de doorgaande Route Départementale, dus heb je geen hinder van het verkeer. Het ligt er solitair, maar niet afgelegen. Er zijn buren; maar die wonen op zekere afstand. Wij of jullie zijn de enige bewoner van het huis en het Domaine. Dat noemen wij nog altijd luxe. Onze gasten waarderen dit ook, lees maar in het gastenboek.

De fietsroute Décize Digoin loopt praktisch aan het huis voorbij, Onze gasten raden dan ook aan, om bij een langer verblijf, de fietsen zeker mee te nemen.

De Loire stroomt vlakbij; en in de niche van de rivier, spreekt men hier over een microklimaat. We profiteren dan ook van aangenaam warme zomers. Bovendien vormt de Loire de grens tussen Noord en Zuid Frankrijk. Zuid-Frankrijk begint hier. Met een geheel omheinde tuin en 2 ha. weiland eromheen heb je volop privacy. Het Canal Latéral à La Loire ligt op loopafstand en de Loire, daar weer achter.

Het huis is geschikt voor een familie; met grote en/of kleine kinderen. En door de indeling van de ruimtes is het tevens geschikt voor bevriende koppels. De gevraagde huurprijs in voor- en naseizoen geven de mogelijkheid tot het reserveren van langere periodes.