Domaine la Pétaude

Vier de vakantie op Domaine la Pétaude gelegen in Département l'Allier

PARAY-LE-FRESIL en omgeving

De omgeving nodigt uit tot wandelen en fietsen. Lopend door het buurtschap ben je binnen 10 minuten in het dorp, waar de plaatselijke épicerie ook brood verkoopt. Het kasteel van Markies de Tracy staat er, en hier liet Georges Simenon zich inspireren tot het schrijven van zijn detectives "Maigret." Paray-le-Frésil ligt trouwens aan een fietsroute. Een echte winkel van sinkel de PROXY marché ligt op 3 kilometer, in Garnat-sur-Engièvre. Deze winkel ligt aan de hoofdroute Garnat-s-Engièvre naar Bourbon Lançy.

Ik rijd altijd binnendoor naar Garnat over het Canal. In het centrum van Garnat huist een heel goede bakker. Een Bar Tabac, en een postkantoor. Iets verderop in Beaulon, 5 km, kan je ook voor al je boodschapjes terecht.

In Bourbon Lancy 8 km, is een Aldi markt, een Intermarché, en een Be 1 (voorheen Atac). Voordelig tanken kan hier ook. In Chevagnes, 7 km, hoofddorp van de Sologne Bourbonnaise, zijn twee restaurants te vinden, een superette, een bloemist, postkantoor, arts en apotheek. Het kanaal met zijn pleziervaart ligt op loopafstand, en de Loire stroomt op 2 km voorbij. Bij het kanaal zijn goede visplekken. Vanuit het huis loop je zo naar het bos en kan je zo ver lopen als je maar wilt. Er liggen allerlei wandelingen voor je klaar.

In Yzeure zijn veel parken te vinden, en ook daar heeft men wandelingen uitgezet.ions from the toolbar.