Domaine la Pétaude

Vier de vakantie op Domaine la Pétaude gelegen in Département l'Allier

De geheel omheinde tuin is veilig voor kinderen. Een hek voor aan de weg kan worden afgesloten, zodat ook huisdieren niet weg kunnen lopen. Er staan overal fruitbomen met verschillende soorten appels. Er staat een notenboom, een kweepeer en langs de gevels groeien blauwe druiven. Bij de oude boerderij staat een witte druif.

Er zijn diverse terrassen. Eén op het zuiden, voor de bibliotheek. Daar staat ook een pergola, begroeid met wilde wingerd. Aan de ene kant, tussen de perenbomen in, hangen de hangmatten. Aan de andere kant staat de grote Catalpa, die schaduw biedt op het heetst van de dag. Het is een heerlijke plek. Je ziet naar beide zijden het land in. En af en toe komen de schapen voorbij.

Aan de achterzijde van het oude huis, naast de voormalige paardenstal is een overkapping. Een boerentafel met dito stoelen nodigen je uit voor een lunch in de schaduw. Een grote gele roos groeit langs één van de pijlers omhoog en vrouwen - mantel bloeit rijk langs de oude vakwerkgevel van het oude huis.

Dit is tevens het oudste gedeelte van het oude huis. De timmerman is een balk tegen gekomen met als jaartal 1500. Of dit origineel hout is, dan wel later ergens vandaan gehaald om er ingezet te worden, dat vertelt de geschiedenis niet.

Op het terras staat een ovale tafel met stoelen en parasol. Er staan 4 stoelen, type deckchair, en er zijn voor een bezoek aan de Loire nog 2 strandstoelen. De stal is ook wel als atelier gebruikt, om van daaruit het huis, etc. op het doek vast te leggen. Het is maar een idee. In de topgevel staat het jaartal 01-01-1804. (tijd van Napoleon) De geschiedenis van het huis, zijn bewoners is opgeschreven en ligt in het huis.